´
Portalen Interaktiv

Friggebod i byggsats eller ritning?

Friggebod byggsats från Byggstommar

Oavsett om du vill bygga en friggebod efter en ritning eller beställa en byggsats finns det flera olika friggebodar att välja bland  

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill investera i en friggebod och oavsett om du vill köpa en friggebod i byggsats eller bygga en egen friggebod efter en ritning kan du välja bland en mängd olika modeller och utföranden.

Friggebod i byggsats
Saknar du tiden eller den kunskap som krävs för att själv bygga en friggebod är ett smidigt val en friggebod byggsats. Tillverkarna av friggebodar har för det mesta ett flertal modeller att välja bland och när du har hittat den friggebod som motsvarar dina förväntningar beställer du enkelt hem din nya friggebod. Den levereras sedan i sektioner som du antingen kan montera ihop själv eller anlita en kvalificerad hantverkare till.

Specialdesigna din friggebod
Hittar du inte den perfekta friggeboden för dig och dina behov har en del tillverkare möjlighet att specialdesigna friggeboden efter dina önskningar. En del andra tillverkare erbjuder även dig som konsument möjligheten att rita din egen friggebod på deras hemsida så får du en offert på vad den kommer att kosta.

Bygga friggebod i lösvirke efter ritning
Tillhör du de händiga som både har tiden och lusten till att själv snickra ihop en egen friggebod kan du istället bygga en friggebod i lösvirke efter en ritning. På det sättet får du inte bara en friggebod som garanterat motsvarar dina behov, du kan även njuta av vetskapen att du har byggt din friggebod helt själv.

Friggebod i färdiga stommar
Vill du göra en del själv men saknar tiden till att bygga en helt komplett friggebod kan du investera i en byggsats med oisolerade stommar där du själv bygger klart insidan eller ett regelverk med stommar och en ritning som du själv snickrar ihop.

Friggeboden ska passa dina behov
Ett annat alternativ när det gäller din friggebod är att köpa en helt färdig som levereras komplett till din tomt. Oavsett vilket alternativ du väljer bör du tänka igenom vad du vill använda friggeboden till och se till att dess storlek och design motsvarar dina behov och önskningar.

Pris på friggebodar
Friggebodens pris varierar beroende på vilken storlek och utförande du väljer. Bygger du en liten, enkel och oisolerad friggebod själv blir det billigare än om du investerar i en större friggebod med isolerade väggar och diverse tillval. För att du skall få så exakta prisuppgifter som möjligt på den friggeboden som du vill ha bör du börja med att fundera igenom vad du vill ha för standard och utförande och om du kan och har möjlighet att göra en del själv. Därefter bör du begära in offerter från de tillverkare som tilltalar dig.

Vill du veta mer om friggebodar, pris och utförande hittar du våra annonsörer här.

 

Till utställningen >>
Bygguiden - Regler för friggebodar

1. Regler för friggebodar

När du skall bygga en friggebod så finns det en del regler som du behöver ha koll på om du inte vill behöva söka bygglov.
Bygguiden - Friggebod i byggsats eller ritning?

2. Friggebod i byggsats eller ritning?

Skall du investera i en friggebod så kan du välja mellan att köpa en byggsats som du monterar själv eller att bygga en friggebod efter en ritning.
Bygguiden - Friggebod i funkisstil

3. Friggebod i funkisstil

Friggebodar i funkisstil blir allt mer populärt.
Bygguiden - Friggebod med loft

4. Friggebod med loft

Med ett sovloft i din friggebod så får du extra golvyta att disponera.
Bygguiden - Förråd & Förrådsbod

5. Förråd & Förrådsbod

Förvara dina saker i en säker förrådsbod.
Bygguiden - Förrådsdörr

6. Förrådsdörr

Med en stabil förrådsdörr håller du ditt bohag i säkert förvar.






ANNONSER




 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap